NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Ünnepi hangulat a HHK-n

„Büszkén tekinthetünk vissza az idei év eseményeire, hisz a kitűzött céljainkat eredményesen megvalósítottuk” – hangzott el Pohl Árpád dékán beszédében a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar karácsonyi ünnepségén. A közös ünneplésen és az évértékelésen túl elismerő díjak kerültek átadásra.

„A karácsony ünnepe a családról és a pihenésről szól” – emelte ki a dékán. Ebben az időszakban a regenerálódásra és a feltöltődésre kell koncentrálni, hisz a következő év új feladatokat, kihívásokat és remélhetőleg számos sikert tartogat a kar számára. Pohl Árpád szeretetben gazdag, békés és áldott karácsonyi ünnepeket kívánt az oktatóknak, a kar munkatársainak és a hallgatóknak egyaránt. Beszédét követően az elismerések átadása következett. Magyarország honvédelmi minisztere beosztásában huzamos időn keresztül teljesített lelkiismeretes szolgálatának elismeréséül, Honvédségért Emlékplakettet, továbbá a HHK dékánja katonai felsőoktatatásban évtizedekig tartó kimagasló oktatói munkásságát és vezetői tevékenységét megköszönve, nyugdíjazása alkalmából a Nemzeti Közszolgálati Egyetem dísztőrét adományozta Dr. Ványa László ezredesnek. A HHK dékánja Hadtudományi Emlékplakettet adományozott Dr. Varga Béla Lajos alezredesnek 60. születésnapja alkalmából.

Az eseményt a Légierő Zenekar adventi koncertje koronázta, ahol többek között felcsendült a Csendes éj, a Mennyből az angyal, a Kis karácsony és a Have Yourself a Merry Little Christmas című dal.

 

Szöveg: Juhász Katalin

Fotó: Szilágyi Dénes