Gyászhír

"Ó, hideg, hideg, rideg, félelmetes halál, itt emelj oltárt, és díszítsd fel a rendelkezésedre álló összes borzalommal, mert ez a te birodalmad! Csak a sokak által szeretett, megbecsült, tiszta fejnek nem tudod egyetlen hajszálát sem meggörbíteni rettenetes céljaid érdekében, nem teheted gyűlöletessé egyetlen arcvonását sem. Nem az számít, hogy a kéz tehetetlen, és ha elengedik, visszaesik, nem fontos, hogy a szív és az ütőér megszűnt lüktetni; csak az számít, hogy a kéz valaha nyitott, adakozó és igazságos volt; a szív bátor, meleg és gyöngéd, a szívdobbanás igazi férfié. Sújts le, árnyék, sújts le! Jótettei fölbuzognak majd a sebből, hogy a halhatatlan élet vetését hintsék szét a világban!"

Charles Dickens

 

Tisztelt Bajtársak, Egyetemi Polgárok!

Mély megrendüléssel osztom meg Önökkel a tragikus hírt, mely szerint Dr. Piószeghy János nyá. vezérőrnagy úr, egyetemünk jogelődje, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem egykori főtitkára és katonai rektorhelyettese, hosszan tartó, súlyos betegség következtében, életének 74. évében elhunyt.

A kegyeleti feladatok szervezése megkezdődött, a búcsúztatással kapcsolatos információkat honlapunkon közzétesszük. 

A gyászoló család fájdalmában osztoznak az egyetem egykori és mai polgárai, akiknek abban a szerencsében volt részük, hogy együtt szolgálhattak, dolgozhattak a magyar katonai felsőoktatás kiemelkedő, példamutató és köztiszteletben álló személyiségével, Dr. Piószeghy János nyá. vezérőrnagy úrral.

 

Dr. Pohl Árpád dandártábornok

dékán

 


Címkék: Főoldali hír 2019