A Magyar Honvédség jelene és jövője

A Magyar Honvédség jelene és jövője

 

2019. február 27. 17:24, Draveczki-Ury Ádám

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán tartott előadást február 27-én Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

A Magyar Honvédség jelene és jövője címmel tartott előadást szerda délelőtt az NKE HHK katonai vezetői szak és a katonai műveleti logisztikai szak mester- (MSc-) szintű képzésében részt vevő hallgatóinak a honvédelmi miniszter. Benkő Tibor részletesen szót ejtett hazánk biztonsági környezetéről, a honvédelmi ágazatban bekövetkezett változásokról és a tárca, illetve a Magyar Honvédség előtt álló feladatokról.

Mint a miniszter fogalmazott, a cél egy modern, ütőképes, hazája iránt elkötelezett haderő megteremtése, amely meghatározó erőt képvisel a régióban. A nemzetközi környezetről szólva kiemelte: hazánk prioritása a Nyugat-Balkán biztonsága, emellett pedig a tömeges migráció okainak kezelését is támogatjuk. Mint rámutatott, Magyarország a NATO-s és uniós szövetségi keretekben kifejtett tevékenység mellett a különböző regionális együttműködések – elsősorban a V4 – erősítését is fontosnak tartja.