NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Szoftverrádió technológia és optoelektronikai felderítő eszközök a KKHIRER Tudományos Diákkör szakmai ülésein

A héten két alkalommal is ülésezett a Korszerű Katonai Híradó, Informatikai, Robotikai és Elektronikai Rendszerek Tudományos Diákkör (KKHIRER TDK). A szakmai programok keretében hétfőn (2019.11.04.) 14.00-kor Szabó András százados az Informatika Tanszéken tartott előadást és interaktív bemutatót az alacsony költségű szoftverrádió alapú eszközök működéséről és felhasználási lehetőségeiről, majd a diákkör új, első évfolyamos hallgatói részére bemutatásra került a kutatni kívánó hallgatók számára rendelkezésre álló infrastruktúra és korszerű eszközpark.

A diákkör második ülésére szerdán (2019.11.06.) 15.00-kor került sor a felderítő szakkabinetben, ahol a Műveleti Támogató Tanszék Felderítő Szakcsoportjának negyed és harmad évfolyamos hallgatói, Erdős Adrián és Fodor Alexander honvéd tisztjelöltek mutatták be a Magyar Honvédség korszerű optoelektronikai felderítő eszközeit a nagy létszámú érdeklődő közönség számára. A résztvevőknek lehetősége nyílt a bemutatott eszközök kipróbálására is.      

A Diákkör a jövőben is vár minden érdeklődőt olyan témákkal, mint például a drónok és robotok világa, a mesterséges intelligencia (MI), korszerű katonai és polgári infokommunikációs rendszerek, 3D technológiák, szoftverrádiók, vagy a hadirégészet és hadszíntérkutatás korszerű eszközrendszerei.

                                                                                                                          

Dr. Németh András őrnagy

Fotó: Dr. Németh András őrnagy

 


Címkék: Főoldali hír 2019