NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Tisztjelöltek a határon

Az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara és az MH Ludovika Zászlóalj közel kétszáz honvédtisztjelöltje kezdte meg kéthetes szolgálatát a Közös Akarat feladatban. A kelebiai határbázisra március 27-én érkezett tizenkét leendő honvédtiszt.

A zászlóalj kiképzési tervében ugyan szerepelnek a határmenti szolgálatra vonatkozó alapismeretek, ám a különleges feladat speciális felkészítést is kíván. Pálinkás Tibor alezredes, az MH Ludovika Zászlóalj törzsfőnöke szerint az állomány hozzáállása kimagaslóan jó, a szükséges elméleti tudást elsajátították, és gyakorlatban is helyt fognak állni. „Miután értesültünk, hogy a Magyar Honvédség parancsnoka kijelölte a zászlóaljat a feladatra, az elöljárói intézkedéseknek megfelelően végrehajtottuk a teljes állomány négynapos célfelkészítését” – mondta a törzsfőnök.

A határbázisra megérkezvén a tisztjelöltek elfoglalták körleteiket, és megkapták az első eligazítást is. Mint Vimpek Balázs honvéd tisztjelölt fogalmazott, már az úgynevezett beillesztő felkészítések is elkezdődtek. „Állami légijármű-vezetői szakon tanulok, viszont nagyon fontosnak tartom, hogy itt is tapasztalatokat szerezzek, és bővítsem tudásomat” – vélekedett a leendő honvédtiszt.

Kelebia mellett a déli határszakasz több másik határbázisára is érkeztek honvéd tisztjelöltek, akik a kijelölés mellett egyébként önként is vállalták a hazánk védelmét szolgáló feladat ellátását.

Forrás: honvedelem.hu