NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Kari akadályváltó verseny a HHK-n

Az elmúlt hetekben még a megszokottnál is nagyobb érdeklődés lengte körbe a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus akadálypályáját. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) honvéd tisztjelöltjei délutánonként a murva helyett az akadályokon futottak, a konditermi edzések felüléseit a gerendákon, a húzódzkodásokat a vizesárokban hajtották végre, a sikán labirintusában pedig eltévedtek, de csak annyi időre, hogy aztán 2022. április 07-én a HHK akadályváltó versenyén profi módon felkészülve jelenjenek meg.

A kemény és alaposan megtervezett egyéni edzések nem voltak hiábavalóak. A versenyzők kivétel nélkül kilőtt puskagolyóként rajtoltak, rutinosan vették az összes akadályt és minden erejüket beleadva haladtak végig a pályán. A három női csapat közül a Pink Warriors – Kishanti Petra, Fodor Nikolett, Fülöp Réka – győzedelmeskedett, a hét férfi válogatottból pedig a Szakemberek – Tóth Patrik, Tóth Roland, Tomka Boáz, Toldi Áron – négyese vihette haza az első helyért járó kupát.

A dobogós helyezésekért járó elismeréseket Bánszki Gábor alezredes, a Katonai Testnevelési és Sportközpont (KTSK) központvezetője adta át, aki külön kiemelte, hogy öröm volt látni a honvéd tisztjelöltek lelkes felkészülését a verseny előtti hetekben.

Az idei tanévben, többek között a kari úszó, röplabda, floorball, mezei futó, légfegyver és földharc bajnokságok után ez volt a KTSK által szervezett kilencedik sportverseny, azonban az érdeklődők további rendezvényekre számíthatnak. Május 17-én kari kispályás labdarúgó bajnokságra várjuk a hallgatókat, június 09-én pedig az MH akadálypálya bajnokságon újabb izgalmas megmérettetésre számítunk.

Szöveg és kép: Hovári Nikolett

 


Címkék: Főoldali hír 2022