NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Sikeres önálló repülést teljesítettek a hajózó jelöltek

 

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar negyedéves hajózó jelöltjeinek első, önálló repülése zajlott a napokban, a H145M típusú helikopteren az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison.

A megmérettetésen három etapban, összesen tíz hallgató tett tanúbizonyságot képességeiről. A gép átvétele után három iskola-kört kellett megtenniük, majd a kiindulási pontra landolni a forgószárnyassal. Oktatóik és hallgatótársaik végig figyelemmel kísérték a kirepülést.

A fiatalok – a néhol viszontagságos időjárás ellenére – sikeresen teljesítették a feladatot. Ezt követően dr. Bali Tamás ezredes, Simon Zsolt alezredes és Dajka Attila őrnagy köszöntötték, majd oklevéllel jutalmazták a hallgatókat, ezzel kívánva nekik sok sikert és erőt a közeledő államvizsgájukhoz.

A szolnoki növendékek képzésüknek ebben a szakaszában teljesítik a katonai pilótáknak előírt készségeket. Az abszolválás után az alakulat szívesen fogadja a frissen avatott honvédtiszteket, hogy pályafutásukat Szolnokon folytassák és gyarapítsák az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis kiváló pilótáinak népes táborát.

További fotók IDE KATTINTVA.

 

Forrás: honvedelem.hu