Egyiptomi delegáció a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

2022. szeptember 7-én a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karra látogatott az Egyiptomi Fegyveres Erők vezérkarának küldöttsége.

A delegációt Ibrahim Ahmed Ibrahim Elmorsy vezérőrnagy, az Egyiptomi Fegyveres Erők vezérkarának Tervezési és Kiképzési Részlegvezetője vezette, akit elkísért Mahmoud Moustafa Kamel Wahby ezredes, Magyarországra akkreditált egyiptomi véderőattasé. A küldöttséget Dr. Pohl Árpád dandártábornok, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja fogadta.

Az egyiptomi delegáció megismerkedett a magyar felsőoktatással, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozásának körülményeivel, küldetésével és működési sajátosságaival, valamint a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon folyó tisztképzés részleteivel.

A látogatók tájékoztatást kaptak még a doktori iskolákban folyó tudományos tevékenységekről, valamint személyesen találkoztak a katonai felsővezető szakirányú továbbképzési szak hallgatóival, akikkel közösen hallgatták meg Dr. Tálas Péter, a Stratégiai Védelmi Kutatóintézet vezetőjének előadását.

A programot egy tárlatvezetés zárta, amelyben a delegáció tagjai megismerkedhettek a Ludovika Főépület gazdag történelmével, valamint megtekintették a Szárnyépületben a Ludovika Akadémián 1945-ig folyó tisztképzést bemutató kiállítóteret.

Fotók: Fülöp Dóra


Címkék: Főoldali hír 2022