NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Munkaértekezlet hibrid hadviselés témában a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Az Erasmus+ Együttműködési Partnerség a Felsőoktatásban program keretében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vezette „Interdiszciplináris Oktatás és Tréning a Hibrid Hadviselés területén” nemzetközi konzorcium 369.950 euró támogatást nyert. A hároméves projekt végrehajtása 2021. novemberben 1-én kezdődött el olasz, izraeli, szlovák, román és skót partnerek részvételével.

A konzorcium feladata egy közös oktatási program kialakítása, a partneregyetemek közötti együttműködés elősegítése, innovatív pedagógiai módszerek kidolgozása, továbbá az érintett intézmények nemzetköziesítésének előmozdítása. A projekt megvalósítása során nemzetközi oktatási eseményekre, valamint projekttalálkozókra és többszöröző rendezvényekre kerül sor.

A 2022. február 28-március 3. között Torinóban megtartott első projekttalálkozót követően a konzorcium tagjai Budapesten találkoztak 2022. szeptember 12-14 között. A projekttalálkozó három napja során a résztvevő intézmények képviselői pontosították a közös oktatási program vázát képező referencia tananyag fejezeteit, részletezték a tananyag oktatását támogató innovatív pedagógiai módszerek összeállításának szempontjait, valamint számbavették a tömeges nyitott online tanfolyam kidolgozásához szükséges lépéseket.

Budapest kulturális és építészeti értékei közül a résztvevőknek lehetőségük volt idegenvezetéssel egybekötve megismerni a Hősök terét, a Szépművészeti Múzeumot, a Műcsarnokot, a Magyar Zene Házát, a Néprajzi Múzeumot, a Parlamentet, valamint a Szent István Bazilikát.

 

Képek: Szilágyi Dénes, Fülöp Dóra


Címkék: Főoldali hír 2022