NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Ludovika Fellow a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar számára prioritás a külföldi kapcsolatok erősítése, a nemzetközi portfólió bővítése, a Karral kapcsolatban álló külföldi oktatók, előadók, valamint kutatók számának növelése.

A nemzetköziesítés támogatása érdekében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem előkészítette és kiírta a Ludovika Fellowship Program pályázatot, amelyre közel 30 érdeklődő jelentkezett 18 országból. A feltételeknek megfelelő pályázók közül került kiválasztásra Dr. Grzegorz Waszkiewicz alezredes, a Varsói Katonai Műszaki Egyetem oktatója.

Tekintettel arra, hogy a főbb kutatási területei a közgazdaságtan, a makroökonómia, a gazdaságpolitika, a védelemgazdaságtan, a politikai kockázatok, valamint az államadósság-piacok, a megbízási jogviszony időtartama alatt alezredes úr a Hadtáp, Pénzügyi és Katonai Közlekedési Tanszék keretében lát el oktatási, kutatási és publikációs tevékenységet.

Dr. Waszkiewicz alezredest 2022. október 4-én fogadta Dr. Jobbágy Zoltán ezredes nemzetközi dékánhelyettes, aki bepillantást engedett a magyar tisztképzés sajátosságaiba. A találkozón jelen volt Dr. Taksás Balázs százados, aki a továbbiakban a lengyel alezredes magyarországi tevékenységének és oktatással összefüggő feladatainak koordinációjában vesz részt.

 

Fotó: Fülöp Dóra


Címkék: Főoldali hír 2022