NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Kari akadálypálya váltóversenyt rendeztek honvéd tisztjelölteknek

A honvéd tisztjelöltek körében idén ősszel is meghirdetésre került a kari akadálypálya váltóverseny. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Testnevelési és Sportközpont munkatársai által szervezett versenyre 5 csapat adta le nevezését. A fiúknál 20, a lányoknál 16 akadályelemet kellett leküzdeniük a csapatoknak.

Sportszerű hallgatók, izgalmas csapatharcok és jó hangulat jellemezte a versenyt. A kihívással teli megmérettetés során a tisztjelöltek felmérhették erőnlétüket, állóképességüket és felkészültségi szintjüket, ami azért is nagyon fontos, mert az akadálypálya leküzdése a harmadik félévben kötelező tantárgyi vizsgaelem.

A lányoknál az Atomcsibék csapata léphetett a dobogó legfelső fokára (Müller Júlia, Nagy Kamilla és Kishanti Petra hallgató törzsőrmesterek). A fiúknál a Kamikaze csapata szerezte meg az első helyet.(Dulló Zalán Márton, Gál Balázs, Dankó Péter és Kiss Norbert hallgató törzsőrmesterek).

A tervek szerint következő kari akadálypálya váltóversenyt 2023. áprilisra hirdetik meg a szervezők, ami ugyancsak jó felkészülési alapot fog nyújtani a 2023. júniusában megrendezendő Magyar Honvédség szintű Akadálypálya Bajnokságra.

Az év végéig még számos verseny megrendezésével készülnek a Katonai Testnevelési és Sportközpont oktatói: november 8-án kari földharc, november 22-én kari röplabda, december 6-án kari úszó, míg december 14-én Magyar Honvédség Országos Röplabda Bajnokságra nevezhetnek a honvéd tisztjelöltek.

Szöveg és képek: Hovári Nikolett és Németh-Zsohár Agnieszka őrnagy

 

 


Címkék: Főoldali hír 2022