NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Megtartotta a tanév első ülését a robotikával is foglalkozó Tudományos Diákkör

A Korszerű Katonai Híradó, Informatikai, Robotikai és Elektronikai Rendszerek Tudományos Diákkör (KKHIRER TDK) 2022. október végén tartotta a 2022/2023-as tanév első szakmai programját.

Az ülést Dr. Németh András alezredes, egyetemi docens megnyitója után Szabó András Miklós százados a mesterséges intelligencia alapú rendszerek sérülékenységvizsgálata témában tartott előadását hallgathatták meg a résztvevők. Ezt követően a Diákkör 23 új tagjának felvétele következett, majd a szervezet megválasztotta a három tagból álló vezetőségét. A szakmai program zárásaként a 3D és oktatástechnológiai laboratórium, valamint a Kiberfizikai oktatókörnyezet képességei kerültek interaktív módon bemutatásra. Az érdeklődők megismerkedhettek többek között az alternatív valóság (AR, VR, MR) technológiák, a 3D tervezés, a szkennelés és a nyomtatás világával.

A Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson tartott rendezvényt nagy érdeklődés övezte. Ebben vélhetően nagy szerepet játszott a Tudományos Diákkor által is használt, az Elektronikai Hadviselés Tanszéken működő 3D és oktatástechnológiai laboratórium dinamikus fejlődése, a korszerű kutatási infrastruktúra, valamint a megismerhető technológiák széles köre.

A Diákkör a jövőben is vár minden érdeklődőt olyan egyéb érdekes témákkal is, mint például a mesterséges intelligencia (MI), 5G rendszerek, önvezető járművek, szoftverrádiók, vagy a hadirégészet és hadszíntérkutatás korszerű eszközrendszeri.

Szöveg és fotók: Benkő Zoltán hadnagy, gyakorlati oktató, a Diákkör mentor oktatója


Címkék: Főoldali hír 2022