NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

A HHK-ra látogatott a Koreai Köztársaság budapesti véderőattaséja

Dr. Lippai Péter dandártábornok, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) megbízott dékánja 2023. február 21-én hivatalos látogatás keretében üdvözölte Kyongihn JEONG ezredest, dél-koreai véderőattasét.

A találkozón Dr. Lippai Péter dandártábornok röviden ismertette a HHK és a magyar honvédtisztképzés speciális helyzetét, illetve a haderőreformra vonatkozó elképzeléseket. A Kar dékánja kiemelte, hogy a haderőmodernizáció új kihívások elé állítja a tisztképzést, míg az újonnan beszerzett haditechnikai eszközök a nyelvi készségek előtérbe helyezését követelik meg a felkészítés során. Dr. Jobbágy Zoltán ezredes, nemzetközi dékánhelyettes ismertette a HHK oktatási portfolióját, majd részletesen bemutatta azokat a nemzetközi kapcsolatokat, melyek lehetővé teszik, hogy a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar tisztjelöltjei multinacionális környezetben is széleskörű gyakorlati tapasztalatokra tegyenek szert. A dékánhelyettes hangsúlyozta, hogy az Erasmus+ keretében működő tanulmányutak mellett a Kar kétoldalú együttműködési megállapodáson alapuló hallgatói csereprogramjai is hozzájárulnak ahhoz, hogy a honvéd tisztjelöltek és civil hallgatóink nemzetközi kapcsolatai már az oklevél megszerzése előtt bővüljenek.   

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar tájékoztatója után Szerencse Renáta alezredes a HVK Összhaderőnemi Műveletvezető és Irányító Központ képviseletében a nemzetközi béketámogató műveletekben történő magyar szerepvállalást, illetve a Magyarország számára biztonsági szempontból kiemelt jelentőségű régiók körét ismertette.

Szöveg és kép: Fülöp Dóra


Címkék: Főoldali hír 2023