NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

22. Euroatlanti Nyári Egyetem: háború és béke

Magyarország NATO-csatlakozása óta immár 22. alkalommal rendezik meg az Euroatlanti Nyári Egyetemet. A neves biztonságpolitikai szakértők bevonásával szervezett képzésen a résztvevők előadások, szemináriumok, valamint kötetlen programok során ismerkedhetnek meg Magyarország és Európa környezetének globális biztonságpolitikai folyamataival.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézete, valamint a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár közös szervezésében megvalósuló rendezvény tervezetten 60-80 résztvevő számára ad lehetőséget arra, hogy a képzésen elsajátított tudást és készségeket beépíthessék tanulmányaikba, szakmai munkájukba.

A 2023. július 24-28. között Hódmezővásárhelyen megvalósuló nyári egyetem helyszíne a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium lesz. Az egyetemen foglalkozunk majd az átalakuló és széttöredező világrend nagyhatalmak szempontjából történő értelmezésével, az orosz-ukrán háború aktuálistásainak és stratégiai kérdéseinek bemutatásával, az átértékelődő(?) német-magyar katonai-gazdasági viszonyrendszer elemzésével, illetve a Magyar Honvédség átalakulásának és védelmi fejlesztéseinek értékelésével.

Jelentkezési határidő: 2023. május 31.

Az elméleti felkészítés mellett törekszünk a gyakorlati tapasztalatok megosztására is. Ennek érdekében a résztvevők megismerhetik a Magyar Honvédség Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár tevékenységét és a legújabb alkalmazott eszközöket.

A 22. Euroatlanti Nyári Egyetem ismételten lehetőséget biztosít arra, hogy a legfontosabb biztonságpolitikai kérdéseket közösen is megvitathassuk. A részletes program, valamint a jelentkezési lehetőségek IDE kattintva elérhetők.