NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Logisztikai szakfeladatok tervezése a „FOURLOG 2023” második ütemén

A „FOURLOG 2023” Logisztikai Kiképzés második ütemét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson rendezték.

A nemzetközi gyakorlat a katonai logisztika alapszakon tanulmányokat folytató végzős hallgató zászlósok számára a műveleti felkészítés csúcsa. A gyakorlat az ellátási lánc harcászati tagozatán, a műveleti területen várható parancsnoki és szakbeosztásokra történő felkészítésre fókuszált. A hallgatók többnemzeti környezetben, idegen nyelven gyakorolták a korábbi tanulmányok során elsajátított szakharcászati, logisztikai támogatási ismereteket, és a korszerű NATO logisztikai, informatikai modulok felhasználásával szakfeladatokat terveztek és oldottak meg.

2023. május 22-én délután a munkacsoportok jelentéseit Stefan Lampl dandártábornok, az Osztrák Szövetségi Haderő Logisztikai Iskolájának parancsnoka, és Dr. Venekei József ezredes, a kiképzés vezetője hallgatták meg. A jelentések kitértek a dandár felelősségi körzet logisztikai szemrevételezésének eredményeire, a törzs logisztikai tervezéssel kapcsolatos szakfeladataira, és a humanitárius válság során nyújtott logisztikai támogatási feladatokra.

A Logisztikai Kiképzés harmadik ütemének a Cseh Köztársaság ad otthont, ahol a hallgatók a program során elsajátított elméleti és gyakorlati ismereteiket egy komplex gyakorlati foglalkozás keretén belül erősítik meg, egy bonyolult katonai logisztikai szakfeladat terepen történő megvalósításával.

Szöveg és kép: Pap Andrea ezredes


Címkék: Főoldali hír 2023