NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Hallgatói részvétel a IV. International Forum Peace, Security and Prosperity-n Palermoban

A világ több mint harminc országából, összesen hétszáz hallgató- köztük a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar honvéd tisztjelöltjei - részvételével tartották meg Palermóban a Nemzetközi Fórum a Béke, Biztonság és Prosperitásért (IV. International Forum Peace, Security and Prosperity) rendezvényt.

Az esemény célja az egyes nemzetek katonai felsőoktatási intézményeiben tanuló kadétok és más civil egyetemeken tanuló fiatal hallgatók együttműködésének megalapozása volt.

A „kortárs feszültségek, konfliktusok és háborúk hatása a legnagyobb nemzetközi intézményekre” témára épülő eseményen a szervezők három interaktív beszélgetési csoportot szerveztek, amely lehetőséget biztosított a hallgatóknak, hogy különböző országok és kultúrák együttműködésével olyan tapasztalatokra tegyenek szert, amely hosszútávon megalapozza a nemzetközi együttműködést.

Az interaktív beszélgetések és szimulációs játékok révén a résztvevőknek lehetőségük nyílt a jelenlegi globális kihívások mélyebb megértésére, illetve a lehetséges megoldások felkutatására.

Az olasz fél emellett olyan történelmi sétákkal járult hozzá a szakmai programhoz, melyeknek keretében a hallgatók történelmi, háborús helyszínek látogatásával, katonai történészek bevonása mellett ismerkedtek meg részletesebben Európa múltjával.

Összességében elmondható, hogy a fórumon elért eredmények és tapasztalatok meghatározóak voltak a hallgatók számára, kiemelten a jövőbeli békét és stabilitást célzó kezdeményezések szempontjából.

Szöveg: Dr. Sztankai Krisztián őrgy., Fehérvári Ádám h. tőrm., Pál Ádám Richárd h. tőrm.


Címkék: Főoldali hír 2024