NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Országjáráson voltak a vezérkari tanfolyamos hallgatók

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) Katonai Felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak (KFSZTSZ) hallgatói, a képzési programban meghatározottak szerint csapatlátogatáson jártak a Magyar Honvédség alakulatainál.

A Magyar Honvédség leendő vezetői számára ezen képzési elem elengedhetetlen a további katonai szolgálathoz. A „vezérkarisok” nem csak az alakulatok mindennapi életébe, kapcsolódhattak be, hanem a szervezetek működéséről, vezetési rendjéről is tájékoztatást kaptak, és megismerhették a szakfeladatokat és a szakkiképzési programokat is. Az alakulatok parancsnokai részletekbe menően tájékoztatták a tancsoportot a katonai szervezet feladatainak ellátásához szükséges képességekről, a toborzás, illetve a szakkiképzések aktuális helyzetéről, és az adott haderőnem speciális sajátosságairól.

Az alakulatlátogatás során kiemelt programpont volt a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett modern haditechnikai eszközök (harckocsik, páncélozott szállító harcjárművek, légvédelmi rakétarendszerek, légi járművek, drónok, kézi rakétavetők, lőfegyverek, kiszolgáló és támogató egyéb műszaki eszközök) részletes megismerése. A hallgatók ismereteket szerezhettek a haditechnikai eszközök műszaki paramétereiről, harcászati képességeiről és az alkalmazásuk lehetőségeiről.

A csapatlátogatások rengeteg hasznosítható tapasztalattal gazdagították a KFSZTSZ-33-as tancsoport hallgatóit és kiváló lehetőséget biztosítottak a haditechnika fejlődésének nyomon követésére, a Magyar Honvédség modernizációs törekvéseinek megismerésére.

 

Szerző: Varga Norbert alezredes

Képek: KFSZTSZ-33 tancsoport hallgatói és Miklós Máté főtörzsőrmester


Címkék: Főoldali hír 2024