NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Erő, akarat és kitartás az MH szintű Akadálypálya Bajnokságon

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) Katonai Testnevelési és Sportközpontja (KTSK) MH szintű akadálypálya bajnokságot rendezett június közepén.  

Számos csapat nem bízta felkészülését a véletlenre, már a verseny előtti napokban célozottan, a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus akadálypályáján gyakorolt. 

A rendezvény Szücs Péter ezredes, az Magyar Honvédség (MH) Ludovika Zászlóalj parancsnokának köszöntő gondolataival kezdődött, majd Bánszki Gábor alezredes, a KTSK központvezetője ismertette a szabályokat.

A kihívással teli megmérettetésre a honvéd tisztjelöltek mellett, tizenegy alakulat versenyzője mérhette fel erőnlétét, állóképességét és felkészültségi szintjét.

A küzdelmes és izgalmas versenyt női egyéni kategóriában Kishanti Petra h.főtörzsőrmester (NKE HHK/MHLZ) nyerte. A férfiaknál első helyezett lett Tóth Roland h.zászlós (NKE HHK/MHLZ). Női és férfi váltó kategóriában az NKE HHK/MHLZ csapatai állhattak a dobogóra.

Az eredményhirdetésen az MH Ludovika Zászlóalj parancsoka a legeredményesebb 35 év feletti és 35 év alatti versenyzőket különdíjban részesítette. A 35 év felettiek legeredményesebbje az MH 1. Területvédelmi Ezred (MH 1. TVE) versenyzője Páder Zsófia szakaszvezető lett, a 35 év alattiak legeredményesebbje pedig, az NKE HHK/MH LZ versenyzője, Tóth Roland hallgató zászlós lett.

A bajnokság résztvevői a díjak mellett apró ajándékokkal, energiaszeletekkel és fehérjeporokkal is gazdagodtak, melyeket a Honvéd Zrínyi Sportegyesület ajánlott fel.

„Jó volt látni a sok nevezést és lelkesedést a gyakorlásnál a verseny előtti napokban. Ha van rá kedv, idő és energia, akkor arra buzdítok mindenkit, hogy ne csak az versenyek előtt, hanem az év többi részében is jöjjön és gyakoroljon a Campus akadálypályáján” – mondta záróbeszédében Bánszki Gábor alezredes.  

Eredmények:

Női egyéni kategóriában: 1. Kishanti Petra hallgató főtörzsőrmester (NKE HHK/MHLZ), 2.  Eszes Noémi szakaszvezető (MH 1 TVE), 3. Vadasné Imrei Katalin hadnagy (MH LMVIK)

Férfi egyéni kategóriában: 1. Tóth Roland hallgató zászlós (NKE HHK/MHLZ), 2. Szollár Csongor hallgató főtörzsőrmester (NKE HHK/MHLZ), 3. Fucskó Richárd István főtörzsőrmester (MH ARB).

Női váltó kategóriában: 1. Nagy Kamilla hallgató főtörzsőrmester, Csöngedi Karina hallgató főtörzsőrmester és Czaun Dóra hallgató törzsőrmester (NKE HHK/MHLZ), 2. Páder Zsófia szakaszvezető, Eszes Noémi szakaszvezető, Dobronyi Dorina szakaszvezető, (MH 1 TVE), 3. Papp Viktória hallgató törzsőrmester, Kőfalvi Sára hallgató törzsőrmester, Kishanti Petra hallgató főtörzsőrmester (NKE HHK/MHLZ).

Férfi váltó kategóriában: 1. Tóth Roland hallgató zászlós, Mező Noel hallgató őrmester, Filipszki Tamás hallgató őrmester, Olajos Remig hallgató őrmesterrel (NKE HHK/MHLZ), 2.  Reiner János Ferenc törzsőrmester, Fucskó Richárd István főtörzsőrmester, Geleta Péter önkéntes védelmi tartalékos, Kocsis Ádám főhadnagy (MH ARB), 3. Mikó Sándor szakaszvezető, Bíró István szakaszvezető, Bíró János főtörzsőrmester, Furár Richárd őrmester (MH 2. TVE).

Képek és szöveg: Hovári Nikolett,


Címkék: Főoldali hír 2024