NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Eredményes projektzárás

Komoly eredményekkel zárult az a közel három éve tartó nemzetközi projekt, amelyen hat nemzet felsőoktatási- és kutatóintézményei dolgoztak hibrid hadviselés témában.

Az Erasmus+ Együttműködési Partnerség a Felsőoktatásban Program keretében működő „Interdiszciplináris Oktatás és Tréning a Hibrid Hadviselés területén” nemzetközi konzorcium 2024. szeptember 23-26. között tartotta zárókonferenciáját.

A Torinói Egyetem által szervezett és a Torinói Katonai Akadémián megtartott rendezvényt az akadémia parancsnoka Antonello Vespaziani altábornagy nyitotta meg. A konferencián elhangozott, hogy a konzorcium a projekteben tett vállalását a megadott határidőre teljesítette. A tankönyvek, a módszertani szimulációs kézikönyv időre elkészültek, azok a Ludovika Egyetemi Kiadó gondozásában megjelentetésre várnak. A Masszív Nyílt Online Kurzus (Masszive Open Online Course – MMOC) moduljainak jelentős része elérhető, megtekintettsége többszáz főre tehető.

A hat nemzet (magyar, olasz, izraeli, román, szlovák, brit) felsőoktatási- és kutatóintézményei részvételével 2021-2024 között futó hároméves projektet az Európai Unió összesen 369.950 euróval támogatja. Magyar részről az eseményen Jobbágy Zoltán ezredes a projekt szakmai vezetője, Zsigmond Edina projektmenedzser, valamint Molnár Anna vettek részt.

Szöveg és képek: Jobbágy Zoltán ezredes


Címkék: Főoldali hír 2024