NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Köszöntöm Műveleti Támogató Tanszék honlapján!

 

 

 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) Műveleti Támogató Tanszék (MTT) a nagy múlttal rendelkező Tüzér Tanszék, Felderítő Tanszék, Műszaki Tanszék és a Térképészeti és Geoinformációs Tanszék összevonásával jött létre 2012. január 1-én, az említett tanszékek jogutódjaként. A szervezeti változásokat követően 2012. július elsejével a korábbi ABV védelmi Tanszék, valamint a Légvédelmi Rakéta Tanszék is a Műveleti Támogató Tanszéken szakcsoportként működik.

A Tanszék oktatói és tudományos tevékenységének célja megőrizni mindazt az értéket, amelyet annak vezetői és oktatói az elmúlt években felhalmoztak, kivívtak. A Tanszék a NKE HHK teljes vertikumában folytat képzést. 

Tanszékünk honlapjának összeállításakor egyszerű, áttekinthető, ugyanakkor információban gazdag oldalak kialakítására törekedtünk. Az oldalakat folyamatosan bővítjük, frissítjük így érdemes azokat később újraböngészni. Reméljük célunkat elértük és virtuális látogatóink számára hasznosak lesznek e honlap böngészésével a monitor előtt eltöltött percei.

 

A Tanszék felépítése

 

A Tanszék rendeltetése

A Tanszék rendeltetése - Magyarország nemzeti biztonsági, valamint katonai stratégiáival összhangban a társadalomtudományok illetve a természettudományok tudományterületeken belül a hadtudományok és a katonai műszaki tudományok tudományágakban szakmailag jól felkészített tüzér-, felderítő-, műszaki-, légvédelmi rakétás-, vegyivédelmi tisztek képzése, át- és továbbképzése; részvétel az egyetemi szintű képzésben, a tudományos kutatásban és a doktori képzésben.

Reméljük, hogy minél előbb hallgatóként, vagy rendezvényeink látogatójaként személyesen is találkozhatunk!

 Kérem, látogassa meg szakcsoportjaink honlapjait is!

Kellemes böngészést kívánok!

 

 

Dr. Berek Tamás ezredes
Tanszékvezető