Események

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Védelmi-Biztonsági Szabályozási és Kormányzástani Kutatóműhely

 

Tisztelt Érdeklődők!

Az ELTE Állam és Jogtudományi Kara valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Védelmi-Biztonsági Szabályozási és Kormányzástani Kutatóműhely kutatói közreműködésével

2021. november 29-én 18:00-19:30 között

TEAMS TDK eseményként kerekasztal beszélgetésre kerül sor a hibrid hadviselés témájában.

A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken elérhető forma kitöltésével lehet megtenni:
https://docs.google.com/forms/d/1VKKbrIkjDA_oD67SleuDTMxumQlCXWkhPk4eYcGrDa8/edit

A jelentkezési határidő 2021. november 28. éjfél

A technikai korlátokon belül minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Dr. Kádár Pál PhD dandártábornok

 

 

 

Az érdeklődők szíves figyelmébe ajánljuk a Magyar Hadtudományi Társaság és Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság közös workshopját

A különleges jogrend reformja 

címmel. 

A workshop a különleges jogrendi szabályozás alapkérdései mellett az államszervezés kapcsolódó változásait és a folyamatban lévő szabályozási reform egyes elemeit is feldolgozza.
A résztvevők betekintést nyerhetnek a hibrid hadviselés egyes kérdéseibe, a joggal való hadviselés sajátos világába és lehetőség nyílik áttekinteni, szakértői szinten megvitatni a különleges erők általános feladatait is a különleges jogrendi időszakokban. A workshopon az NKE Védelmi-biztonsági Szabályozási és Kormányzástani Kutatóműhely több kutatója is előadást tart.

A szakmai beszélgetésre és az előadásokra 2021. november 3-án 13:00-17:00 között kerül sor Budapesten a Hungária krt. 9-11., NKE Zrínyi Campus, IMO. Épület, II. em. tanácstermében.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A workshop meghívója

 

 

"A Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat keretében az NKE Védelmi-biztonsági Szabályozási és Kormányzástani Kutatóműhely vezetője, a Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság elnöke, 

Dr. Kádár Pál PhD dandártábornok 

tart előadást 

"Hogyan tovább? - A különleges jogrendi szabályozás változásai Magyarországon a rendszerváltástól napjainkig

címmel.

 

Tábornok úr prezentációjában áttekintést ad a 2023. július 1-jén hatályba lépő különleges jogrendi szabályozás állomásairól, bemutatja az Alaptörvény kilencedik módosításával és a védelmi és biztonsági tevékenységek összehangolásáról szóló 2021. évi XCIII. törvény megalkotásával kialakított szabályrendszer újdonságait, főbb elemeit és választ ad a miértekre is. Az előadás során éppúgy megismerhetjük a különleges jogrendi szabályozás főbb változásait 1989-ig visszatekintve, mint ahogy bepillantást nyerhetünk az előttünk álló két év szakmai kodifikációs kihívásaiba, a felmerült kérdésekre adható lehetséges válaszokra.

Az előadásra az a Ludovika Főépület II. emeleti 3. előadójában kerül sor 2021. szeptember 24-én 17:00 kezdettel. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!"