NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Doktoranduszaink

Dél-Amerika a 21. században

 

Önképzés doktorandusz módra: Asqui Jorge Kristóf Kolumbiában

Asqui Jorge Kristóf, a tanszék doktorandusza, 2017 nyarán részt vett Medellínben egy nyári egyetemen, ahol a kolumbiai békefolyamatról hallgatott órákat autentikus kolumbiai professzoroktól. A magán úton, saját költségen megvalósított tudományos utazás méltó példája annak az elköteleződésnek, amit egy doktori hallgató érezni képes kutatási területe iránt. A tehetséggondozást előmozdító Biztonságpolitikai Szakkollégium is elismerte a doktorandusz eredményeit, amikor felkérték, hogy az idei nyitórendezvényként 2017. szeptember 25-én 18:00 – 20:00 között előadást tartson szakmai tapasztalatairól.  Az előadás tudományos anyagát publikációként tervezik megjelentetni.

„Remek volt a szervezés. Sokan jöttek el meghallgatni, sokakat taníthattam. Öröm volt átadni a tudást.” Asqui Jorge Kristóf szavai

Az előadás ismertetője az alábbi linken érhető el:

http://biztonsagpolitika.hu/egyeb/kolumbia-medellin-diakszemmel-escobar-foldjen

 

Előadás a „NATO történet” című kurzus keretében

TALENT MANAGEMENT: Spanyolország és a NATO

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folyó oktatás nagy hangsúlyt fektet a tudományos együttműködésre. Ennek során a doktori képzésben résztvevő hallgatók is kipróbálhatják magukat az oktatói munkában. 2017. április 27-én Asqui Jorge Kristóf doktorandusz a tehetséggondozás előmozdítása érdekében Siposné Prof. Dr. Kecskeméthy Klára „NATO történet” kurzusa keretében tartott előadást Spanyolország és a NATO kapcsolatáról az egyetem BSc hallgatói részére. A doktorandusz a diplomáciatörténeti dimenziót ismertette meg a tanítványokkal, így erősítve a kurzus multidiszciplináris jellegét. Az előadást nagy érdeklődés kísérte, amit egy baráti szelfivel zártak le a megjelentek. Az ibériai ország ezzel közelebb kerül a fiatal generációhoz, ami új lehetőségeket nyithat meg az európai közösségek közötti párbeszéd számára.

2017. április 28.

 

1956 feat. 2016: El mensaje de los 60 años

La cooperación científica en la enseñanza prevalece en la Universidad Nacional de Servicio Público de Budapest (NUPS) que permite a los estudiantes PhD participar en el trabajo de los profesores. El 27 de abril de 2017 el estudiante PhD Jorge Kristóf Asqui, con el fin de promover la gestión del talento, en el marco del curso “Historia de la OTAN” de la profesora Dra. Klára Kecskeméthy Siposné, dio una clase sobre las relaciones de España con la OTAN. La clase especial para los estudiantes B.Sc. ofreció una aproximación a la historia de diplomacia que fortaleció el carácter multidisciplinario del curso de la profesora. La clase, que gozaba de mucho interés, terminó con un selfie amistoso entre los asistentes. El país ibérico pasa a ser así un socio de la generación joven que ayuda en descubrir nuevas posibilidades en el diálogo entre las comunidades europeas.

28 de de abril de 2017.