Gyászhír

„Ez egy seholi, különös vidék, ez egy seholi különös világ, hol lábaim a rögöt lépdelik, -dimenziók közt álom-negyedik s körülöleli láthatatlan várfal......Itt békülök az élettel nappal, itt békülök a csöndes halottakkal - és kezet fogok a Halállal.”

Dsida Jenő

Tisztelt Bajtársak, Egyetemi Polgárok!

Mély megrendüléssel osztom meg Önökkel a tragikus hírt, mely szerint Dr. Rádli Tibor nyugállományú ezredes úr, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Bolyai János Katonai Műszaki Főiskolai Kar oktatási és tudományos főigazgató helyettese, főiskolai tanára, 2020.10.12-én, életének 68. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Rádli ezredes úr 1974-ben végzett a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskolán. Avatását követően 1977-ig hadtáp csapatbeosztásban szolgált, majd a Zrínyi Miklós Katonai Akadémián folytatta tanulmányait, ahol 1980-ban magasabb képesítésű hadtáp tiszti végzettséget szerzett. Ugyanebben az évben kezdődött oktatói pályafutása: 1987-ig a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskola Hadtáp és Pénzügyi Tanszék, főtanáraként, 1987-től főiskolai docenseként szolgált, emellett szakcsoportvezetőként majd tanszékvezető-helyettesként irányította a tanszék munkáját. 1990 és 1992 között a Honvédelmi Minisztérium Oktatási Főosztály főmunkatársaként, felsőoktatási munkacsoport vezetőként szakmai munkájával segítette a hazai katonai felsőoktatást. 1992-től a Bolyai János Katonai Műszaki Főiskolán oktatott, mint főiskolai docens, majd főiskolai tanár, és látott el különböző vezető beosztásokat. Szolgált a parancsnok kiképzési helyetteseként, tanszékvezetőként, valamint oktatási és tudományos főigazgató helyettesként. 2006-ban helyezték szolgálati nyugállományba.

A kegyeleti feladatok szervezése megkezdődött, a búcsúztatással kapcsolatos információkat honlapunkon közzétesszük.

A gyászoló család fájdalmában osztoznak az egyetem egykori és mai polgárai, akiknek abban a megtiszteltetésben lehetett részük, hogy együtt szolgálhattak, dolgozhattak a magyar katonai felsőoktatás köztiszteletben álló személyiségével, Dr. Rádli Tibor ezredes úrral.

Dr. Pohl Árpád dandártábornok

dékán