Gyászhír

Életének 80. évében, hosszan tartó, türelemmel viselt súlyos betegség után 2021. szeptember 7-én elhunyt Pap Károly főiskolai docens, aki 40 évig oktatta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi Honvédtisztképző Kar és jogelőd intézményeinek hallgatóit.

Pap Károly 1941. június 5-én született Kispesten. A Műszaki Egyetem elvégzését követően a MECH laborban (Mechanikai Laboratórium Híradástechnikai Kísérleti Vállalat) 1964-1968 között töltött ipari gyakorlata után ismerősei hívására kezdett dolgozni az akkori Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskola Elméleti Villamosságtan tanszékén. Az átalakítások után, az akkor már Bolyai János Katonai Műszaki Főiskola Elektronika tanszékén szakcsoport vezetőként tevékenykedett. Az évek alatt a számtalan szervezeti átalakításból kivette a részét, mind az új képzési és kimeneti követelményekhez igazodó tantárgyak kialakításában, mind tankönyvszerzőként. A már végzett hallgatók közül is sokan fordultak hozzá szakmai segítségért, támogatásért. Aktív szerepet vállalt a „civil” Biztonságtechnikai szak elindításában és részt vett a tananyagfejlesztésben is.

2003-as nyugdíjazása után óraadóként még 15 évig segítette a képzést, kollégái munkáját, oktatta tovább hallgatóinkat. Kollégái és hallgatói segítőkész, lelkiismeretes embernek ismerték. 2018 óta megromlott egészségi állapota már sajnos nem engedte, hogy tovább dolgozzon.

Hiányozni fog! Nyugodjék békében!